Як вгамувати тиск? Найперше — потримати 15 хв. ноги у гарячій воді. Щодня з’їдайте 20-30 розтертих з медом ягід калини. Якщо увечері, то сон буде гарний.

Очистити судини. Змолоти на м’ясорубці 1 кг хрону, залити 3 л води. Не настоювати, перемішати і того ж дня починати пити по 1 ст. ложці тричі на день. Можна розбавити водою, пити близько 3 місяців.

Молоду кропиву споживайте у борщах, салатах, приправах. Зміцнює судини і хвощ польовий. Пити чай з м’яти, меліси, валеріани, чорноплідної горобини, кропу, хмелю, півонії. Їсти: листову зеленину, крупи, зерно, овочі, фрукти, пророщену пшеницю, насіння соняшника і гарбуза, квасолю, горох, рибу. Не їсти: цукру і солодощів, твердих сирів, смаженого, копченого, їжі з білого борошна, надміру солі. Киньте палити. Щодень помірні фізичні вправи.

Один лікар допитувався, що мені дало многії і благії літа. Я поміркував і написав йому на клаптику паперу. Набралося 7 благ:

1. Помірне харчування, 2. Постійна помірна фізична робота, звичка багато ходити. 3. Чиста вода і чисте повітря. 4. Сонце. 5. Утримання, самообмеження. 6. Відпочинок. 7. Віра.

Сім головних речей, яким треба навчитися: 1. Знайти радість у цьому житті. Радість кожної подарованої тобі хвилини. 2. Подарувати радість іншим. Бути людяним. 3. Прощати. Завжди. Всіх і себе. 4. Каятися. Звільнятися від гріха і помилок. 5. Сміятися. Обличчям і душею. До людей і до себе. 6. Дихати. Вільно, глибоко і з насолодою. 7. Спати. Вволю та із задоволенням.