– Цей центр є важливою віхою у розвитку питань соціальної адаптації колишніх військових наших двох країн за проектом UKRAINE-NORWAY, – відзначив пан Посол, який добре володіє українською.

Він подарував новоствореному центру книги про свою країну, її культуру, про її унікальну і дивовижну природу. Вони стануть початком бібліотеки, яка формуватиметься при центрі.

А ректор ВНТУ Володимир Грабко відзначив, що Королівством Норвегія фінансується проект «Україна-Норвегія». Це професійна перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їхніх сімей. Реалізація цього проекту за різними спеціальностями проходить у ВНТУ. До програми навчання входить англійська мова, організація підприємницької діяльності, менеджмент та маркетинг, електронний офіс ділової людини, інтернет-технології в бізнесі, психологія успіху тощо.

З початком нового навчального року, у вересні 2018-го, стартує черговий 3-місячний вечірній безкоштовний курс перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та ін., за програмою «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі», профінансований у рамках проекту UKRAINE-NORWAY.