– Цей спорт ще зароджується в Україні. На заході він дуже популярний. Це прикладна стрільба з нарізної зброї — максимально наближена до бойових умов. Калібр зброї 223 та 7,62-39. Попередньо у марафоні за правилами UFPS зареєструвались вже 60 учасників. Реєстрація ще триває. З них 25 вінничани, – повідомив один з організаторів свята – представник спортивно-стрілецького клубу Павло Басараба. – Вік учасників від 25 до 70 років. Адже нарізною зброєю можна офіційно володіти з цього віку. Є навіть одна жінка. Можливо, будуть правоохоронці, учасники бойових дій. Змагання будуть у категоріях серед аматорів та професіоналів.

Як пишуть організатори змагань, цей марафон складається з дистанції від 2 до 400 метрів та великої кількості металевих та паперових споруд. Загальна дистанція руху — 300 метрів з елементами квесту…

А на усіх гостей, учасників та відвідувачів цього свята очікує не лише свято зброї та стрільби, а й різноманітні спортивні змагання, квести, розваги — від презентації зброї до фотозон, дегустацій, смачна їжа, танцювальні конкурси.