25 червня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулася нарада щодо діяльності Брацлавського коледжу у майбутньому. Метою зустрічі було спільне обговорення з обласною Радою, облдержадміністрацією, Вінницьким Національним аграрним університетом та Брацлавським агроекономічним коледжем подальших кроків щодо функціонування закладу, нового набору студентів та випуску.

Під час обговорення були присутні заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, Президент Вінницького Національного аграрного університету Григорій Калетник, члени вченої ради навчального закладу, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський, представники профспілок. Керівника Брацлавського агроекономічного коледжу Дмитра Рижманя та представників навчального закладу на нараді не було.

До речі, саме на 25-те червня на 11.00 колектив Брацлавського коледжу призначив попереджувальний страйк… І він дивним чином співпав із «круглим столом» у Ігоря Івасюка.

– Будь-яке питання має бути вирішене виключно в інтересах студентів та викладачів, – зазначив Ігор Івасюк. – У випадку ліквідації закладу – всі студенти зможуть продовжити навчання на таких самих спеціальностях, на яких навчаються,  вони це зможуть зробити у Немирівському аграрному коледжі і, можливо, в інших коледжах. Всім викладачам, без винятку, хто напише заяви для того, щоб перевестися до Немирова, таку можливість буде надано. У випадку створення у Брацлаві коледжу, як юридичної установи, аграрний університет готовий надати своє майно, землю, приміщення для того, щоб цей коледж міг працювати.

Ігор Дмитрович зауважив, що, якщо коледж буде створено та зареєстровано, як юридичну особу, то він змушений буде  пройти низку процедурних питань акредитації, ліцензування.

– Це вже будуть питання того навчального закладу, який буде створено, але поки що такого рішення про створення немає, – сказав Ігор Івасюк.