Робота водія на Вінниччині стає однією з найзатребуваніших професій. Причина-масовий виїзд їх на заробітки. Спеціалісти, яких готують профтехучилища, коледжі і технікуми дуже затребувані за кордоном, особливо у Чехії, куди найбільше виїхало з Вінниці тролейбусників та Німеччині, де добре працевлаштовуються водії фур та габариток. Відтак Вінниччина дуже скоро може залишитися без таких простих, але життєвонеобхідних фахівців, без яких ні доїхати, ні доставити товар.

За даними обласного центру зайнятості підприємства Вінницької області нині потребують приблизно 120 водіїв автотранспортних засобів. Шукають таких працівників КП”Вінницька транспортна компанія”, обіцяючи 9,5 тис.грн у місяць. Вже сьогодні деякі міські комунальні автобуси, зокрема №7 пропускають маршрути, зі слів кондукторів, через брак водіїв. Майже удвічі меншу зарплату пропонує водіям  ТОВ “Літинський м’ясокомбінат”, “Вінницька дорожньо-будівельна компанія” обіцяє 8.7 тис. щомісяця, а філія “Переробний комплекс ТОВ “Вінницька птахофабрика” не може знайти водіїв на зарплату 12 тис.грн.

– Попит на професійних водіїв є завжди, – каже  директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. – Роботодавці готові платити за роботу від «мінімалки» до 12 тис. грн. Саме такий рівень заробітної плати вони вказують під час подачі вакансій.Така різниця в зарплатні пояснюється різними вимогами до кваліфікаційного рівня та категорії працівника, дальністю здійснюваних поїздок, матеріальною відповідальністю за вантаж.