Впродовж неділі та понеділка в інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 23 особи, 9 з яких – діти до 15 років. При госпіталізації хворі скаржились на загальну кволість, біль в животі, блювоту, пронос, підвищення температури тіла.Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз: “Гострий гастроентероколіт”

-В ході розслідування було встановлено, що усі госпіталізовані 23 червня 2018 року були присутні на святкуванні випускних вечорів в будинку культури села Бондурівка та шкільній їдальні села Стратіївка.Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та доставлялись із місцевого кафе у селі Вербка Чечельницького району. І все це без холодильного обладнання.Працівники кафе були допущені до роботи без пройденого медичного огляду в повному об’ємі. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні, -повідомили у прес-центрі Держпродспоживслужби у Вінницькій області. – Постачання продукції в кафе здійснюється з продуктової бази міста Бершадь та частково з ринків смт. Чечельник та Бершадь.Від усіх 23 захворілих відібрано матеріал для лабораторного дослідження, матеріал в роботі. В ході розслідування спалаху фахівцями Бершадського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ “Вінницький ОЛЦ МОЗ України” лабораторно обстежено 6 працівників кафе, для лабораторних досліджень в кафе “Вербка” відібрано: 5 проб готових страв, 1 проба води питної із сільського водогону, 40 гігієнічних змивів.

Тим часом у ході проведення подвірних обходів, додатково виявлено та госпіталізовано ще 31 людину, із них 14 дітей віком до 17 років. Станом на 15 годину 26.06.2018 року на стаціонарному лікуванні перебувають всього 54 особи, серед яких 23 дитини віком до 17 років. Хворі отримують відповідне лікування. До адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе та директора НВК.

Валентина Лісова