Вінниця готова  забрати у комунальну власність міста  річковий порт, що знаходиться за адресою вул. Миколи Оводова, 64 та всі плавзасоби. Йдеться про теплоходи «Микола Пирогов», «Ляля Ратушна», баржі і земснаряд. Сьогодні вони повернуті з приватної у державну власність.

Директор департаменту комунального майна Ігор Шутак розповів журналісту,   що перш за все треба провести інвентаризацію всього наявного майна і з’ясувати чи існує воно… Чи було розкрадене та продане…

– Є рішення суду про визнання державної власності. Ми хочемо знайти це майно і забрати його в комунальну власність. Із того всього переліку, який зазначений у проекті рішення, ми бачимо тільки два плавзасоби: катер «Ляля Ратушна» і « Микола Пирогов». А де решта? 4 буксири, 3 баржі та земснаряд?

Тому ми вимагаємо, щою  нам надали офіційний документ і ми мали можливість провести інвентаризацію спільно з представниками державних органів. Бо нас туди поки що до рішення сесії не пускали…  І лише тоді, коли   ми зареєструємо право комунальної власності на це майно, то зможемо  говорити ремонт катерів та  перспективи річкового порту Вінниці. Я вже не кажу про гроші…  .

В рішенні сесії ВМР від 27 червня міська рада погодилася взяти у комунальну власність: буксир «БК-541», теплохід «ПТ-76», теплохід «Л. Ратушна», теплохід «М.Пирогов», буксир «БК-208», баржі «2646», «2647», «2642», «2644», «2649» та земснаряд «ЧЗС-3»…

Далі ВМР має звернутись до Міністерства інфраструктури та  Мінекономіки для  погодження  передачі наявного  майна в комунальну власність міста. І лише після цього угоду про передачу має затвердити Кабмін.