– 11 червня нашим учням урочисто вручили атестати. Для батьків та вчителів дев’ятикласники приготували концертну програму, висловили щирі слова вдячності за щоденну невтомну працю, – каже керівництво закладу. — Проте дітям хотілося відзначити таку подію по-особливому, зламати стереотипи святкування шкільних урочистостей. Тому учні 9-Б та 10-Б класу запланувати здійснити подорож до міста Чернівці та Буковеля, а також піднятися на найвищу гору України – Говерлу.

Таку ідею підтримали адміністрація школи та батьки, які хотіли теж розділити зі своїми дітьми радість закінчення 9-го класу. Рішення було прийнято одноголосно – вдосвіта наступного дня група вирушила у подорож, щоб підкорити вершину. Втомлені, але щасливі учасники цієї пригоди ніколи не забудуть красу червоної рути, аромат едельвейсів та краєвиди українських Карпат, які відкрилися з найвищої точки нашої держави.

Цікаво, що ініціативу місцевих школярів підтримали і в районі. Зокрема учні із сіл Гурівці, Непедівки та Білопілля також обрали замість випускного гори.

Валентина Лісова