Як відомо, він воював у «ДНР», а після поранення переїхав до Москви, де його затримали та засудили до депортації. Суди двох інстанцій наш земляк програв. Тож весь цей час перебував у центрі для прийняття остаточного рішення по його депортації з урахуванням нових обставин справи — отримання офіційного статусу, що легалізує його перебування в Росії.

Але російські чиновники не поспішали залишити українського зрадника у себе. Саме тому 24 травня він оголосив безстрокове голодування. Мотивував тим, що втомився чекати і хоче налагодити своє життя. Втім, відмовлявся від їжі Микола Трегуб недовго — через тиждень його звільнили, і він отримав тимчасовий притулок на території Росії. У соцмережах він демонструє фото, зроблені у Москві, та ділиться планами на майбутнє. Мовляв, уже почав шукати роботу і повертатись до України не планує. Більш того, він навіть записав звернення до Володимира Путіна.

– Я прошу Президента Росії провести міграційну амністію громадян України, які захищали мирне населення Донбасу, — заявив сепаратист.

Додамо, що Микола Трегуб та його брат-близнюк Андрій, якого у кінці року обміняли на українського полоненого, мають українське громадянство. При живих батьках вони виховувались у інтернаті у Жмеринці, адже після розлучення із чоловіком матері було дуже важко. Чому брати поїхали воювати у «ДНР» та «ЛНР» — їхні рідні та викладачі досі не розуміють. Бо, як бачимо, там їх ніхто не чекав і з лаврами не приймав. А в рідній Україні їм доведеться відповідати за свої «подвиги» перед законом…

Валентина Лісова