У редакцію газети «33-й канал» звернулася вінничанка Марія Побережець і поскаржилася на недоброчесність чиновників Вінницького олійножирового комбінату.

– Пригадую, як колись Петро Порошенко сказав: якщо буде працювати це підприємство, то іншим робити нічого, бо має дуже велику потужність і мало конкурентів. На час кучмівської прихватизації були у них непогані показники. От і вклала я свій ваучер у потужний, відомий Вінницький олієжиркомбінат. Заробила цінні папери важкою працею маляра, проробивши на будівництві 27 років. Так і здоров’я втратила. У мене повністю видалена щитовидка. Майже всі гроші пенсії, яку отримую в сумі 1600 грн., ідуть на ліки, без яких не проживу. Розраховувала, що будуть виплати за ваучер, але тут мовчанка. Керівництво комбінату каже — немає з чого платити. На збори мене кличуть, але я не ходжу за станом здоров’я. Що це за дивідендна така у нас політика? Кого не запитую зі своїх знайомих, то у відповідь бачу здивування та посмішку. Виходить, у нас взяли цінні папери на зростання власних прибутків.

Ось що відповіли на олійно-жировому комбінаті:

– Згідно із Законом України рішення про виплати дивідентів приймають загальні збори вкладників. У нас — 312 млн акцій. Але прибуток підприємства малий, бо дуже дороговартісна закупівельна ціна сировини — насіння соняшника, якого ще й обмаль. То якби ми виплачували дивіденди, це були б копійки. Тому акціонери прийняли рішення на зборах вкладати гроші у розвиток підприємства. Акціонери мають право вийти з підприємства і продати свої цінні папери. Востаннє акції скуповували по 25 коп. за одну. На даний час скупка не розпочалася.

Ольга ПЕТРОВСЬКА