Жахлива трагедія сталась минулого тижня на Літинщині. Від удару блискавки загинув 48-річний Федір Нифодюк. Він разом із дружиною та тестем пас череду за селом, коли зненацька почалася гроза з градом.

– Сховатися людям у чистому полі було ніде, а додому вони не побігли, адже боялися залишити худобу. Одна з блискавок влучила чоловікові просто в голову – він помер на місці. Рідних, які стояли неподалік, розряд не зачепив, – кажуть односельчани загиблого. – Федір дуже боявся грози, тож щойно почув грім, вимкнув мобільний телефон. Він знав, що треба знайти заглиблення в землі і лягти, але просто не встиг цього зробити. Коли до чоловіка підбіг родич, то побачив, що він вже синій. У нього влучив дуже великої потужності заряд. Місце, де пройшов струм через тіло, було повністю спечене — від голови до стопи.

Федір родом із Волині. В Уладівці одружився вдруге. Його дружина працює у школі кухарем. Чоловік мав роботу на агропідприємстві, але останні роки життя займався господарством. Дехто із людей навіть пов’язує загибель чоловіка із містикою.

– Історія нашого села дуже давня. Тут є скіфський курган. На ньому років 30 тому до Дня Перемоги встановили пам’ятник Матері. Концепт скульптури — матір виглядає сина з війни. Пам’ятник дуже гарний, великий, оббитий бронзовим сплавом і дуже естетичний, — розповідають селяни. — Скульптура відразу стала символом села. Уладівчани називали її Мамою. І вона сприймалася образно як матір Уладівки. Але кілька років тому зі скульптури здерли бронзову обшивку і здали на металобрухт. З того часу вона стояла обдерта, із залишками бронзи, як латками на тілі. А тиждень тому вандали їй відбили голову, і сталось таке нещастя.

Валентина Лісова