Цього разу знайомимо вас із трьома учасницями.

Оленка Химич із селища Оратів вже давно мріє взяти участь у нашому конкурсі. Красуні 8 років, а довжина її волосся — 68 сантиметрів. Дівчинці від народження жодного разу не обрізали його. Адже сама Оленка вважає, що коси — це дівоча краса, і вірить, що колись здійсниться її мрія і вона рекламуватиме шампунь.

– Оленка закінчила другий клас і має найдовші коси у школі. Улюблена зачіска донечки — мальвінка. Але я її заплітаю лише на свята. А до школи плетемо дві косички або колосочок, — розповідає мама Мирослава. — Цікаво, що й татко навчився робити доці зачіски. Молодша сестричка Аліночка дуже любить підлазити під коси Оленки, коли та їх розчісує.

4-річна Соломія Накарвацька із села Плоске Мурованокуриловецького райо­ну має довжину волосся 36 сантиметрів.

– Після народження ми тільки на рочок підстригли коротко донечку, а далі не підрізали навіть чубчика, — пише мама учасниці. – Але коли моїй молодшій дівчинці на рочок куми підстригали чубчик, Соло­мійка сховалась у куток за шторку і таке ж зробила собі. Тож тепер і вона має чубчик.

Вінничанка Анжеліка Андріїшина при зрості 128 сантиметрів має косу довжиною 106 сантиметрів. Дівчинка навчається у 3-А класі школи №12.

– Доглядаю цю красу, звісно ж, я, — каже мама дитини. — Кілька разів на день треба вичесати та гарно заплести спочатку для школи, потім для занять з гімнастики. А донечці дісталося найтяжче – це носити коси, а вони вже не легенькі. Дуже приємно чути запитання навіть від татусів маленьких принцес, як виростити таке волосся. Головне в цьому – терпіння матері та доньки. Догляд — це гарно вимити, обов’язково використовуючи маску для волосся. А протягом тижня — легкі спреї для легкого розчісування. Влітку намагаємось сушити волосся без фена, після водних процедур на відпочинку — ретельно промиваємо коси від солоної води. Дуже сподіваюсь, що донька не захоче обрізати цю красу ще кілька років. А участь у вашому конкурсі знов надасть їй ще більше сил та гордості!

Голосуйте за учасників конкурсу у нашій групі у Facebook, даруючи їм свої лайки та коментарі!

Віталіна Трудько