– Трагедія сталася близько 10.30 на автошляху Курахове-Новоселидове у Мар’їнському районі. Я та солдати Артем Троцай і Вадим Пекарчук у цей час виконували службово-бойові завдання й стали свідками аварії. Зіткнення було настільки сильним, що скрегіт заліза було чути далеко від місця ДТП. Зіткнулись «Шевроле» та «ВАЗ». Передню частину «ВАЗа» розчавило. Ми негайно викликали «швидку медичну допомогу», поліцію, рятувальників та першими допомагали потерпілим. Люди були важко травмовані, — розповів солдат вінницької військової частини 3008 Нацгвардії України Олександр Башинський. — Ми дістали двох потерпілих з уламків та надали домедичну допомогу. Згодом на місце пригоди приїхали й родичі людей. Ми заспокоювали їх. Лише одну жінку не змогли дістати — вона була затиснута в понівеченому кузові легковика… Її визволили вже рятувальники за допомогою спецобладнання. На жаль, 35-річна жінка від отриманих травм таки загинула. А от водія та іншу пасажирку врятували…

Виявилось, що водій «Шевроле» виїхав на зустрічну смугу та врізався у «ВАЗ» із трьома людьми. 63-річний водій «Шевроле» не постраждав. Лікарі «швидкої допомоги» відзначили професійні дії вінницьких гвардійців та подякували їм.

21-річних Олександра Башинського та Артема Троцая і 23-річного Вадима Пекарчука заохочено правами командувача операції Об’єднаних сил. Гвардієць Артем Троцай вже втретє на війні за Незалежність України. А для Олександра Башинського та Вадима Пекарчука це перше відрядження на фронт.