Як тільки розпочалася війна на Донбасі, Вітя — вихованець одного із луганських інтернатів — переїхав до Вінниччини. Тут, у Вінницькій обласній лікарні імені Пирогова, йому витягли осколок з ноги. Хлопець отримав травму під час обстрілу міста.

– Якраз проходив біля супермаркету АТБ і вдалося сховатися, так і вижив, — розповідав Вітя нашому кореспонденту чотири роки тому.

Вихованців інтернату тоді прийняв у себе Гніванський коледж, там діти й здобули середню та професійну освіту. Пізніше Вітя вирішив стати студентом Донецького національного університету, обрав українську філологію, але вуз так і не закінчив. Захоплювався футболом, робив спроби грати у місцевих командах, але теж не склалося. Перспективну футбольну кар’єру прогнозують його рідному брату — Давиду Підкуйку, який теж переїхав у Вінницю і зараз грає за ФК «Поділля». А Вітя поїхав шукати роботу за кордоном. У соцмережах є декілька відео та фото з Москви. На одному із відеороликів на Красній площі хлопець навмисно зачіпає російських поліцейських, щоб ті його наздоганяли, але так і не впіймали. Віктор написав, що навмисно провокував їхніх поліціантів, щоб посміятися. Не боявся ходити по столиці РФ із українською символікою.

А тепер Вітю знову розшукують поліцейські, але на цей раз київські. Хлопцеві світить адміністративне покарання за екстремальні розваги у столичному метро.

Один із національних телеканалів показав, як Вітя з другом стрибають на рейки у метрополітені під час руху потягу. Машиніст намагається загальмувати, але перший вагон наїжджає на юнаків. 10 тисяч вольт, які подаються на контактні рейки, могли залишити від екстремалів попіл… Але хлопці не лише залишилися неушкодженими, але й миттєво втекли від правоохоронців.

Підкойко зізнався, що екстрим — його хобі, але чому такі розваги йому подобаються, й сам не розуміє.

– Як потяг їхав, було страшно, але як вагони зупинилися над нами, зрозумів, що немає удару струмом і небезпека минула, — ділиться враженнями Вітя.

Зараз екстремал переховується у друзів. Не хоче мати проблем із поліцією. Обіцяє у метро більше не бешкетувати.

Психологи зауважують, що підлітки не бояться смерті, але їм потрібно замислитися, що внаслідок таких розваг вони ризикують стати інвалідами, перспектива бути візочником чи прикутим до ліжка — одна з причин, чому не варто ризикувати своїм життям.