Команда з Ладижина претендує на участь у чемпіонаті Європи  цього року.

У середині червня спортсмени Ладижинської ДЮСШ №2 успішно виступили на чемпіонаті України з веслування академічного серед молоді до 23 років, що проходив у Києві. Нашим спортсменам пощастило бути одними з найкращих серед команд з 12 областей України.

А саме, 1 місце у човні-двійці парній у легкій вазі здобули Анастасія Олексієнко та Софія Джигирей, та 1 місце в човні-двійці без стернового вибороли Денис Марчук та Максим Лісіченко. 2 місце в човні-четвірці парній, теж легкій вазі. перемогли Максим Лісіченко, Денис Марчук та Володимир Концур, і 3 місце в човні-двійці без стернового взяли Олена Черкашина та Катерина Пучко.

Найвищим досягненням у човнах-одиночках серед ладижинських спортсменів стало здобуття 4 місця Володимиром Концуром, 6-их місць — Михайлом Васільєвих та Оленою Черкашиною.

Спортсменів готує тренер Наталія Топалова. На своїй сторінці у «Фейсбук» вона подякувала юним вихованцям за велику перемогу.

– Як не радіти їхнім успіхам?! Сьогодні мої герої принесли в скарбничку міста й області 9 медалей: 4 золоті, 3 срібних і 2 бронзові. Але особливо приємно чути від них: «Тренере, спасибі за результат!» Спасибі і вам, мої дорогі, за любов, довіру й віру в те, що разом нам усе по плечу! Рухаємося далі, — каже Наталія Топалова.

Червневий чемпіонат був одним з етапів відбору збірної команди України на чемпіонат Європи у Польщі у липні цього року, і в ладижинських веслувальників є шанс взяти в ньому участь.

Ольга ВІЛЬЧИНСЬКА