Членкиня правління Центру протидії корупції Олександра Устінова завдяки своїм знанням та досвіду отримала можливість навчатись у одному із найкращих вишів світу – Стенфордському університеті.

Спеціальна освітня програма Emerging leadership почнеться з 1 вересня і триватиме 10 місяців. Олександра та ще двоє українців будуть вивчати успішні американські практики в галузі права, демократії і підприємництва, а також відвідувати великі компанії в Кремнієвій долині. Витрати на переїзд, проживання та навчання покриває Стенфорд.Більш того, при бажанні стипендіати можуть взяти з собою в Каліфорнії членів своїх сімей, їм також оплатять візу, переїзд та проживання на час програми.

Додамо, що вінничанка Олександра Устінова — відома постать в Україні. Під час навчання у школі №1 виграла стипендію за програмою навчання в США FLEX. Коли повернулася, перейшла в юридичний клас школи №2. Вчилася на «відмінно». Після школи вступила до Києво-Могилянської академії. Вчилася на історичному і отримувала другий серти­фікат з політології. У 2012 р. вона направила заяву про злочин в Австрійську прокуратуру з описом корупційних міжнародних оборудок Андрія Клюєва. У 2013 році систематизувала юридично значимі факти про іноземні статки Януковича та його соратників англійською мовою, розмістили їх на сайті yanukovich.info, вимагали заблокувати західні рахунки Януковичів. Кампанія закінчилася санкціями ЄС проти Януковича та його соратників і перетворилася на постійно діючий проект ЦПК бази даних публічних діячів.

За останні 2 роки Олександра та її колеги відкрили всі реєстри нерухомості, зменшили корупцію на закупівлях та повернули державі більше 3 млрд гривень, розірвавши корупційні договори.

Валентина Лісова