Дрібний дощ 27 червня таки вніс корективи в черговий фестивaль польової кухні пам’яті АТОвця Тaрaсa Сичa. Бо через негоду «Битви» 6 польових кухонь не вийшло і черги за фронтовими смаколиками в цей день біля «Райдуги» були досить скромними… Але смажений кабанчик від волонтерів та фірмові ребра від телезірки з «Майстер-шефу» Ігоря Місевича все одно стали хітами свята кулінарії і зібрали рекордну касу на допомогу вінничанам на передовій!

– Я не вперше у Вінниці, але щоразу дивуюсь вашій дружній громаді фронтовиків, волонтерів та рядових городян! Бо як треба зібрати вантаж в АТО – то повні буси! Як зібратись на фестиваль пам‘яті Тараса – то черги і компанії побратимів! А яке у вас сало та самогонка! – розповів Ігор Місевич. – Для гостей фесту я готую реберця в томатній глазурі за авторським рецептом! Всіх секретів не розкажу, але вони маринуються добу в суміші солодкого перцю, часника і солі. Потім м’ясо відмочуємо і смажимо на вогні… Після першої скоринки мастимо ребра глазур’ю із томатної пасти, меду та спецій. Тут важливо не перетримати їх на вогні і не пересолити… І звісно, під реберця найкраще смакує 50 грам домашньої горілки без ГМО! Ось так це робиться!

Втім, варто визнати, що у ребер від Місевича в цей четвер був дуже серйозний конкурент – 120-кілограмовий кабанчик за волонтерським рецептом!

– Кабанчика для фесту над подарували друзі, які весь час допомагають хлопцям на передову свіжим м‘ясом! Тому частину смаженини ми одразу із вогню запакували на фронт і вже за 15 годин вінничани на самому передку зможуть скуштувати цього кабанчика!, – розповів волонтер Анатолій Слівінський. – Поряд ветерани АТО разом із народним депутатом Кудлаєнком смажать картоплю на бороні точно так, як її готують в польових умовах солдати на фронті. А головна мета фестивалю – це спілкування фронтовиків та родичів загиблих заради пам‘яті, бойового братерства і Перемоги!

Окрім цих двох крутих локацій на площі перед «Рaйдугою» кіборги ДАПу готували свій особливий плов, дівчата із «Гармонії» – гармонійну піцу, кухарі із в/ч 3008 – солдатську кашу із шкварками, а волонтери – бограч, рибну юшку та самсу. І всього за 25 гривень благодійного внеску на ремонт автівок із передової в цей день можна було скуштувати будь-яку страву із фестивального меню…

А нову «Битву» 6 польових кухонь організатори фесту обіцяють ще цього сезону за кращої погоди…