Госпіталізацією до лікарні закінчились випускні вечори у Чечельницькому районі. До інфекційного відділення забрали 62 людини із ознаками гострої кишкової інфекції.

Серед них 23 випускники. Вони скаржились на блювоту, діарею та високу темпаратуру. Хворим встановили попередній діагноз — «гострий гастроентероколіт».

«Участь у святкуванні випускних вечорів у селах Бондурівка та Стратіївка брали 153 випусники та їхні родичі. Проводились вони в приміщенні сільського будинку культури та в приміщенні школи. Страви готувались у кафе, яке знаходиться у сусідньому селі. Доставляли їх приватним транспортом власника даного закладу і без холодильного обладнання, — повідомили у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. — Відомо, що працівники кафе не пройшли медичний огляд у повному об’ємі. Технологічного та холодового інвентарю там недостатньо, приміщення потребують ремонту. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні».

Поки що немає результатів бактеріологічних лабораторних досліджень, тож пояснити причину отруєння фахівці не можуть. За фактом відкрито кримінальне провадження — порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

У вівторок стало відомо, що всіх хворих виписали додому, попередньо встановивши діагноз: «сальмонельоз».

Вікторія Снігур