Таким чином вони повстали проти російського бізнесу і закликають націоналізувати всі стратегічні підприємства, розташовані у нашій області.

– У той час, коли на Сході кожного дня гинуть наші захисники, обороняючи нас від дій країни-агресора, тієї ж миті в глибокому тилу стратегічно важливі підприємства для України належать російським олігархам, — заявив активіст «Народної волі» Андрій Вербецький. — Власник «Вінницяобленерго» — громадянин РФ Костянтин Григоришин, один з найвпливовіших людей в Україні, який разом з соратниками в сьогодення формує фундамент економіки країни. Більш того, він був головним спонсором Комуністичної партії та інших антиукраїнських партій України. Його підприємства постачають електроенергію на окуповані території та сплачують податки на користь терористичної організації «ЛНР». Ми вимагаємо громадянину Костянтину Григоришену скасувати громадянство України, бо він має ще два громадянства — Росії та Кіпру, що є забороненим. 14 грудня 2011 р. Фонд державного майна України оголосив приватизаційні конкурси з продажу 50% держпакету акцій ПАТ «Вінницяобленерго». Ці дії відбувались при пануванні злочинного режиму Януковича, вимагаємо дані рішення визнати недійсними і антиукраїнськими, оскільки вони мають явний проросійський характер. Вимагаємо ПАТ «Вінницяобленерго» реприватизувати чи повернути у власність держави контрольний пакет акцій, а саме 50%.

Після свого виступу активісти розклеїли на вивісці підприємства листівки зі своїми вимогами. Далі до них вийшов представник «Вінницяобленерго», який вислухав пропозиції молодиків і пообіцяв їх донести керівництву. Сама акція із блокуванням дороги тривала близько години. Своє звернення активісти уже направили до Президента України та Прем’єр-міністра і мають на меті провести аналогічні заходи біля стін Вінницької облради.

Коли верстався номер, ми звернулись до прес-служби ПАТ «Вінницяобленерго», але поки що там вищевказану ситуацію не коментують. Мовчить і директор підприємства та депутат облради Андрій Поліщук, якого з нагоди Дня Конституції Президент Петро Порошенко нагородив званням «Заслужений енергетик України».

Валентина Лісова