Більше 2 годин у нарадчій кімнаті суддя міського суду Вінниці Олена Вохмінова вирішувала і писала текст рішення по унікальній та сенсаційні як для Вінниччини та Україні міграційній справі. Бо після 4-х судових слухань вона мала вирішити за позовом обласної ДМС що робити із громадянкою Японії Ічікаву Атсуко та її 5-ма неповнолітніми дітьми… Милувати і дати шанс на життя в Україні в тихому селі на Вінниччині… Чи шоково видворити родину іноземців із 2-ма дітьми з українськими метриками та 3-ма малими громадянами Японії із України?

І 4 липня в 15.15 в міському суді Вінниці сталась сенсація… Чи акт справедливості та милосердя? Бо у фіналі слухання адміністративної справи проти японки Ічікаву Атсуко – матері 5-ї малих дітей, двоє із яких народились на Вінниччині, суддя Олена Вохмінова повністю відхилила позов ДМС і визнала непереконливими та місцями протизаконними дії посадовців щодо спроб видворення із України багатодітної матері – 40-річної громадянки Японії за порушення терміну перебування в Україні.

Тому представниця обласної ДМС йшла із міського суду в цйе день абсолютно розчарованої і відмовилась від коментарів щодо можливої апеляції своєї служби в 10-денний термін…

А російський чоловік громадянки Японії та батько її 5-х неповнолітніх дітей святкував перемогу в суді по телефону в сусідній Молдові, де нині вимушено перебуває для унормування всіх процедур в’їзд-виїзд із України:

– Дякую всім, хто нас підтримує, хто носив харчі моїй родині в ці місяці, хто захищав нас в судах та у ЗМІ. Я вірив у справедливість та справжній європейський суд в Україні та Вінниці. Хочу особисто подякувати мужній судді Олені Вохміновій, яка прийняла це рішення. Тепер я знаю, чому Україна не Росія! – заявив 33-каналу після суду голова багатодітної інтернаціональної родини росіянин Віталій Вєтров телефоном.

Нагадаємо, що японка із чоловіком росіянином та 5-ма дітьми живуть вже 4-й рік в селі Вила Ярузькі Чернівецького району.

В суді позивач – обласна ДМС просила депортувати японку із дітьми і не змогла вручити їй повістку та позов японською і знайти ліцензованого перекладача.

По-друге, у двох молодших дівчаток інтернаціональної родини – Квітки та Мирослави є українські метрики і не має жодних паспортів… А без них не реально видворити особу через будь-який кордон до іншої країни. По правилу землі вони претендують на громадянство України!

І по-третє, соцслужба Чернівецького району та односельчани за ці роки не мають жодних скарг чи претензій до «нелегалів», які тихо живуть в селі, не працюють, а живуть як дауншифтери на Поділлі на кошти із-за кордону від родичів, не бухають, не водять дітей до школи-садочку, а просто собі живуть…

До речі, під час суду стало відомо, що

голова цієї міжнародної родини – росіянин Віталій Вєтров в ніч із 11 на 12 липня має намір повернутись в Україну із вимушеного 90-добового виходу до сусідньої Молдови та подасть у ДМС документи на громадянство і оформлення паспортів України своїм двом українським донькам Мирославі та Квітці.