Герой під гучні овації вчителів, батьків та учнів нагородив юну патріотку грамотою, волонтерською відзнакою 25-го батальйону «Київська Русь» та медаллю «З Україною в серці». Після такого вчинку сліз у залі не вже стримував ніхто. А мама Наталя, тато Володимир та бабуся ще більше стали гордитись своєю дитиною.

– Ветерани просили передати, що знання, здобуті школярами — це є надбання нашої країни.

Гризіть граніт науки, будуйте Україну та зміцнюйте, аби ворог не міг її у нас забрати. Недарма кіборги казали, що волонтери — це ангели добра. Тут, на сцені, є випускниця вашої школи, яка стала одним із символів нашого батальйону. А щоб вам було зрозуміло — це Дебальцеве, Попасна та Світлодарська дуга. За дорученням першого командира батальйону капітана Янченка ми розробили 40 медалей волонтерам, які нам допомагали. Потім було виготовлено пам’ятний знак «Волонтер», — звернувся зі сцени герой 25-го батальйону «Київська Русь» Вільгейм Кройц. — Сьогодні я вітаю із закінченням школи та отриманням атестата одинадцятикласницю Вікторію Ільченко. Це дівчина, яка своїми руками хоронила та захищала бійців АТО. За велику любов до Батьківщини, активно-громадську позицію та працю нагороджую її від імені нашого батальйону медаллю, грамотою та волонтерською відзнакою.

Вікторія Ільченко – справді дивовижна дитина. У 2015 році вона приєдналась до єдиного в Україні Дитячого волонтерського руху «Фабрика добра». Його координатором є педагог-організатор Гайсинської СЗШ І-ІІІ ст. №2 Наталя Костюк.

– Дівчинка активно брала участь у різноманітних патріотичних заходах, які ми організовували. Провідувала воїнів у шпиталі, збирала допомогу, плела маскувальні сітки, переживала за долю кожного захисника, – каже Наталя Костюк. — Вікуся відповідальна, цілеспрямована, дуже добра Такі діти є гордістю не лише батьків, школи, а й України. Знаю, що дівчинка планує цьогоріч вступати до педагогічного інституту, аби здобути фах вчителя. Впевнена, у неї велике майбутнє.

Віталіна Трудько