– Три роки тому на вулицях нашого міста з’явився перший патрульний поліцейський. Це три роки випробування, боротьби, поразок і успіхів. Ми це все пережили. За підсумками 2017 року поліція Вінниччини зайняла перше місце по розкриттю злочинів, і за підсумками І півріччя цього року ми не втрачаємо своєї позиції. Це великий труд кожного поліцейського, офіцера та рядового працівника», – сказав начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос.

– Маю велику честь від імені територіальної громади міста Вінниці привітати з річницею створення Національної поліції – нової поліції в Україні. Вінниця, вже четвертий рік поспіль визнається найкомфортнішим містом в Україні. І це спільна робота усіх тих, хто має відношення до розвитку та безпеки міста. Згідно з результатами Всеукраїнського муніципального опитування 67% вінничан оцінюють роботу поліції позитивно, і це один з кращих показників в країні. Хочу подякувати вам за спільну роботу із Муніципальним ситуаційним центром. Думаю, що ми й далі співпрацюватимемо у такому ключі, адже тільки від нас залежить, в якому місті ми будемо жити. Дякую за вашу роботу і зі святом», – звернувся до поліцейських міський голова Сергій Моргунов.

– Міліція після Революції Гідності була деморалізована. Це були важкі роки, у суспільства був запит на поліцію. Сьогодні дивлячись у зал – ми бачимо багато молодих обличь. Це нова поліція, яка служить українському народові. Вітаю вас зі святом, бажаю вам здоров’я і мирного неба усім», – привітав правоохоронців голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97 внесено зміни до Указу від 9 грудня 2015 року № 693 «Про День Національної поліції України» щодо відзначення Дня Національної поліції України щорічно 4 липня.