– Постановою КМУ для Вінниччини виділено 45 млн. 847 тисяч гривень. Причому чітко розписано: 40 % цієї суми спрямовується на закупівлю дидактичних матеріалів, ще 40 % – на придбання сучасних меблів, і решта 20 % – на закупівлю комп’ютерного обладнання. Було видано відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, кошти розподілені, – повідомив  в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк.  – Станом на 4 липня використано 1,8 млн. гривень. Зараз тривають процедури через ProZorro, і за днів 20 буде вже масове використання коштів».

Володимир Буняк додав, що усі 1079 перших класів області до 1 вересня мають бути повністю обладнані відповідно до вимог «Нової української школи». Незалежно від того, де знаходиться навчальний заклад, перший клас обов’язково повинен мати 8 навчальних осередків. А всі вчителі, які розпочнуть роботу з першокласниками, мають пройти відповідну підготовку.

Також Володимир Буняк відзначив, що за державної підтримки кожен 1 клас безкоштовно отримає набір LEGO. Вінницька область вже розпочала відвантаження наборів, і з понеділка стартуватиме їх розподіл на райони.

Коментуючи провадження «Нової української школи», голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив: «Ідея реформи полягає в тому, що дитина повинна піти в перший клас за місцем свого проживання, але ці перші класи не повинні нічим відрізнятись один від одного: чи то у Вінниці, чи в Києві, Серебрії або ж Чернятині. Там повинен бути підготовлений вчитель і забезпечені якісні послуги для всіх дітей». Відтак керівник області підкреслив, що до початку навчального року готовність кожного першого класу буде проінспектовано.