У прокуратурі Вінницької області продовжується практика проведення спеціального досудового розслідування. Так, упродовж першого півріччя поточного року одержано дозвіл суду на здійснення спеціального досудового розслідування щодо 5 осіб із числа командного складу та ватажків, так званих, «Збройних сил ДНР», які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області та здійснюють диверсійні атаки і обстріли місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстріли мирного населення на підконтрольній українській владі території.

Процесуальне керівництво у провадженнях даної категорії, які розслідувалися УСБУ у Вінницькій області, здійснено прокуратурою Вінницької області. Завдяки ефективній взаємодії, у стислі строки, спеціальне досудове розслідування за участь у діяльності терористичної організації закінчено із скеруванням прокурором до суду 5 обвинувальних актів.

Наразі судовий розгляд триває та вирішується питання про здійснення спеціального судового провадження. Санкція інкримінованої обвинуваченим статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.