Розслідувaння тривало певний час. Серед слайдів, які оприлюднили на загал, фігурувала і вінницькa «Нивa». Ще тоді керівництво команди усі звинувачення та проведення у них обшуків спростувало. Мовляв, футболісти грають у другій лізі, де немає грошових ставок у букмекерських конторах.

– Ми за чесний футбол. Водночас «Нива» неодноразово ставала жертвою суддівського свавілля. До того ж, у списку, оприлюдненому МВС, ми чомусь не бачимо клубів, керівники яких мають конфлікт інтересів, — розповідав нам віце-президент клубу Вадим Кудіяров. — Тобто обіймають високі посади у керівних органах українського футболу. Тому вважаємо ці звинувачення інструментом тиску на адресу названих команд.

А вже днями стало відомо про те, що вінницька «Нива» звертається до суду за захистом честі, гідності й ділової репутації. Хто саме буде відповідачем — поки невідомо. Але кажуть, що їх буде кілька.

– Все це у зв’язку з необгрунтованими обвинуваченнями в проведенні «договірних» матчів, що було розповсюджено в ЗМІ на всю країну й озвучено ФФУ міжнародній футбольній спільноті… Ми очікували 30 днів повідомлення про підозри керівникам, тренерам чи гравцям – однак жодної процесуальної дії, яка хоча би попередньо ставила нам у провину навколофутбольні дії, не відбулось. Тому до встановленої законом відповідальності — за наклеп, — пояснив своє рішення почесний президент клубу Василь Вовк.

Віталіна Володимирова