За словами місцевих, це їх, м’яко кажучи, здивувало. Адже кілька місяців, за офіційною інформацією прокуратури, правоохоронець став фігурантом кримінального провадження — можливим співучасником у справі щодо отримання хабара. Мова йшла про 3 тисячі доларів за непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Пізніше ходили розмови про те, що на підтримку керівника поліції Ямпільщини буцімто збирають потрібні «голоси», «свідчення» та ресурси, так би мовити, для «вирішення питання». У свою чергу, начальник ГУНП Віннницької області генерал Юрій Педос усе це спростував.

– Справді за  добу після затримання прокурора в одному із районів області було затримано начальника Ямпільського відділення Національної поліції. Але ніяких коштів чи інших компрометуючих речей, які б свідчили про причетність  цієї особи до вже відомого провадження, не було вилучено чи задокументовано. Можу лише сказати, що його підозрюють у співучасті у справі про хабар…Але до рішення суду я не можу коментувати «винен — не винен» і роль кожного фігуранта в цій справі.

Відомо, що після затримання правоохоронця обласна прокуратура клопотала про міру запобіжного заходу тримання під вартою строком на 60 діб. Суд дозволив внесення застави у розмірі 140960 гривень. Після того як кошти перерахували, керівника поліції випустили. Тож на якій підставі він з’явився на роботі, ми запитали у прес-службі обласної поліції.

– Розслідуванням справи займається прокуратура. Правоохоронець був відсторонений від виконання посадових обов’язків на підставі ухвали суду. Термін ухвали щодо відсторонення закінчився, і поліцейський автоматично приступив до своїх службових обов’язків. Слідство триває, але людина не визнана винною, то й звільняти його, згідно із законом, ми не маємо права.

Вікторія Снігур