Як добиратись туди тисячам селян? І чому чиновники не хочуть посадити своїх представників у Липовці.

В той час коли «Нафтогаз» і інші служби по доставці газу до населення, шокують захмарними зарплатами своїх керівників. 2 мільйони, півтора, мільйон, 21 мільйонними преміями… Як і цінами на це «блакитне паливо» які при мізерних зарплатах та пенсіях вже скоро скочать до небес. І від цього усього в людей вже від подиву та обурення мало очі не вискакують з орбіт…

Так тут ще нові сюрпризи – скорочень пунктів чи перенесення їх у другі райони, куди людям із сіл з яких автобуси туди не ходять, добратися не можуть! Що вже казати про стареньких людей!

– Ось взяли і перенесли службу по звірці даних наших книжок і оплату – в інший район. І не всі села – а половину! Так, наприклад, Струтинка, Берестівка, Лозовата, Лукашово, Щаслива, повинні вже їздити не до Липовця, а до Немирова, іншого району, щоб там вирішувати свої питання. І це не лише неможливо справитись в один день, бо до Вінниці жителям цих сіл легше добратись, аніж до Немирова, звідки саме із Вінниці треба ще їхати! Тобто робити 3 пересадки!

Хто із похилого віку людей витримає таку дорогу? Чи може ще треба буде готель знімати? Це ж абсурд! І мова йде за більше 1000 людей!

То про що думають в тих службах? Невже їм так накладно тримати у Липовці свого представника, щоб хоча б до райцентру люди їхали? – запитують обурені читачі

За коментарем ми звернулись до заступника голови райдержадміністрації Олега Форманюка:

– Так, ми в курсі цієї проблеми. І вже порушили її в облдержадміністрації. Це питання заступник голови ОДА Василь Броварник взяв на особистий контроль. Ми пропонуємо в Липовці для представників із управління газовиків, які подають газ населенню саме з цієї вітки газопроводу, що в Немирові свої площі, щоб там розмістили своїх представників. Бо ж треба дійсно піти людям на зустріч. Хоча саме з оплатою проблем немає – можна оплачувати в банках, через Інтернет та на пошті в будь-якому селі.

Тетяна Квасюк