Вболівальники Вінниччини підтримують футболістів з Хорватії Д. Віду і О. Вукоєвича, які на чемпіонаті світу в Росії прокоментували свою перемогу над збірною Росії вигуком «Слава Україні» та пояснили, що вони присвячують свою Перемогу не лише Хорватії, але й Україні та «Динамо».

Їхні слова викликали справжній гвалт в Росії та серед її прихильників в Європі. Українським представникам довелось пояснювати деяким ЗМІ Британії, що «Слава Україні» – це не націоналістичний лозунг, як вони це трактують – а звичайний вислів як би «Слава Великобританії». Нагадаємо, що Фіфа може і не так суттєво, але все-таки змусила покарати Віду – зняти його з помічника тренера збірної та виключити з делегації «ЧС-18». Ну це щоб він не був присутнім на закритті чемпіонату у Москві.

Тому вболівальники Вінниччини, які звернулись до нашої газети, пропонують імена цих прихильників України вписати золотими літерами в український футбол і запрошують до Вінниччини.

– Нащо вам хлопці та Росія. Приїздіть в цей час до нас! Ми готові вас день і ніч носити на руках. Вгостимо вінницьким салом, борщем, можна і солянкою та добрячою самогонкою…

Крім того, вони доречно запитують:

– А чому тоді керівники ФІФА ходять у футболках із написом Путін???

– А Британським ЗМІ просять нагадати, що може так статись, що невдовзі і вони стануть жертвою такої гібридної скритої російської війни, як і Україна. Бо днями у Великобританії померла жінка, яка була вражена нервово-паралітичним газом «новачок», як і Скрипалі. Але тим вдалось залишитись живим. За висновками експертів «новачок» був завезений із Росії…

– У відповідь на санкції ці футболісти знову вийшли у ефір і повторили гасла «Слава Україні». Ось такі прихильники України є у Європі!!!

– Зрозуміло, що після сенсаційних «вильотів» із чемпіонату вчорашніх фаворитів Німеччини, Бразилії, всі із нетерпінням чекають фіналу – багато хто ставить на Францію! А ви?

Андрій Власенко