Спершу правоохоронці розшукували 17-річну Оксану зі Жмеринки. Дівчина сіла на потяг та поїхала до Вінниці. Оголошення про зниклу були розклеєні на усіх вокзалах, автостанціях та громадських місцях.

– Дійсно, у неї є товариш, який допомагав їй влаштуватись на роботу. Втім, пошуки не виявились вдалими. Вона нібито записалась на співбесіду, однак чи спізнилась туди, чи щось інше. Тож роботи так і не отримала, — розповіла керівник відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова. — І коли співробітники карного розшуку та наші працівники оперативним шляхом з’ясували, де може перебувати неповнолітня, то досить швидко знайшли її та повернули бабусі додому. Усе скінчилось добре.

Ще 9 червня подалась у мандри 16-річна Мар’яна з Літинського району.

– Раніше дитина вже залишала домівку. Працівники поліції досить швидко встановили, де може бути зникла. Як виявилось, вона у соціальних мережах познайомилась із хлопцем, який вчився на провідника у Жмеринці. Почали спілкуватись. І коли юнак закінчив навчальний заклад, то був направлений на роботу до міста Котовська Одеської області. Туди поїхала до нього подружка. Чому батьки чекали місяць — нам невідомо. Можливо, думали — донька повернеться сама. Втім, коли вони звернулись, ми досить швидко встановили, де знаходиться Мар’яна. Дівчину знайшли у її друга та повернули додому. На батьків склали адмінпротокол за неналежний догляд за дитиною. Батьки розповіли, що й гадки не мали про стосунки доньки…

За словами Людмили Кузнецової, з початку року на Вінниччині зникли 138 дітей.

– Причини досить банальні — конфлікти дітей, особливо у підлітковому віці, з батьками, прагнення до самостійного життя, стосунки. Усіх дітей розшукали. На щастя, жоден із юних мандрівників та мандрівниць не став жертвою злочинців. Добре, що із цих 138 дітей — 121 знайшли у першу добу після повідомлення про «НП». Єдине, що поки не можемо знайти Сніжану Дубакову з Немирівського району. Тому батькам у разі зникнення їхніх дітей слід відразу негайно звертатись до поліції.