Боєць “Правого сектору” з Вінниці Ігор Гемба на війну пішов добровольцем. Але разом зі своїм підрозділом став мішенню танкового обстрілу під Пісками 2015 року. Ігор вижив, але отримав осколкове поранення у руку. Саме ця подія, яка досі ятрить духовні та тілесні рани, змусила добровольця замислитись про цінність життя, мотивуючи рухатись вперед попри обставини. Друг “Гагарін” став одним із  учасників “Ігор нескорених-2018”, спортивних змагань, які пройдуть восени в австралійському Сіднеї. Його дисципліна -біг.

– Участь у відборі — не тільки можливість випробувати себе, але й добра нагода зустріти побратимів та поспілкуватись з однодумцями, -каже Ігор Гемба. – Тепер я знаю, що у своєму житті більше часу приділятиму спорту. І раджу це робити іншим.

Додамо, що влітку минулого року ветеран АТО Ігор Гемба оримав поранення ножем від водія маршрутного таксі у Києві. На одній із зупинок в транспорт хотів зайти пенсіонер, проте керманич хамовито відмов йому. Ігор Гемба заступився за дідуся, вказавши водієві на закон, роздруківка якого висіла в маршрутному таксі. У відповідь на кінцевій зупинці керманич дістав ножа і порізав ним руку бійця… Проти винуватця тоді порушили кримінальну справу. Яке покарання він поніс — поки невідомо.

Валентина Лісова