У прокуратурі Вінницької області продовжується практика проведення спеціального досудового   розслідування, де зловмисникам виносять вердикт, так би мовити, «заочно», зібравши докази їхньої протиправної діяльності.

Про це розповіли нещодавно у прес-службі відомства. Так от, у першому півріччі прокуратура області отримала дозвіл суду на здійснення спеціального досудового розслідування щодо 5 осіб із числа командного складу та ватажків так званих «Збройних сил ДНР», які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області. На совісті цих бойовиків десятки диверсійних атак і обстрілів місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України. Під їхній вогонь потрапляло і мирне населення на підконтрольній  українській владі території.

Процесуальне керівництво у цих провадженнях, які розслідувалися УСБУ у Вінницькій області, здійснювали працівники прокуратури Вінницької області. Завдяки ефективній взаємодії, у стислі строки спеціальне досудове розслідування за участь у діяльності терористичної організації закінчено із скеруванням прокурором до суду 5 обвинувальних актів.

Наразі судовий розгляд триває, вирішується питання про здійснення спеціального судового провадження. Згідно з чинним законодавством, зловмисникам передбачене покарання за скоєне: позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.

Ілона ВАЛЬТЕР