Про це у п’ятницю 13 повідомив через свого речника генпрокурор Юрій Луценко.  В інформації йдеться:

“Генеральною прокуратурою України спільно зі співробітниками ГУ БКОЗ СБУ затримано на отриманні чергового траншу неправомірної вигоди одного з керівників підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області та його поплічника.

Правоохоронець спільно з директором однієї з комерційних структур вимагали від керівника суб’єкта господарювання реального сектору економіки 0,5 млн грн за неперешкоджання діяльності підприємства, вирішення питання щодо закриття кримінального провадження, яке стосується діяльності вказаного підприємства. Вищевказані особи отримали частину хабара в сумі 5 000 дол та 48 тис грн.

У кримінальному провадженні проведено обшуки, в ході проведення яких вилучено грошові кошти, які отримані як неправомірна вигода та зібрано інші докази, які підтверджують протиправну діяльність.

Підозрюваних затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Чи пов’язане це затримання з попередніми “ввічливими” обшуками  у кабінетах керівництва вінницької податкової служби стане відомо згодом.