Коли усі міцно спали, через проблеми із електропроводкою загорівся будинок. Вибратись із вогню їм ніяк не вдавалось. Та, на щастя, втрутились небеса і сусіди. Односельчанка Галина Ротай прокинулась близько п’ятої ранку, аби поратись по господарству. Проходячи подвір’ям, побачила вогонь та купу диму.

– Це був справжній жах. Із хати зривався та летів шифер. Коли прибігла ближче, у вікні стояла старша донька і стукала. Відкрити його не могла, — розповідає сусідка родини Галина Ротай. — Я стала гукати на допомогу свого чоловіка Анатолія та односельчан. Завдяки цеглі та сокирі змогли вибити вікна. Так ми і витягнули всіх діточок. Врятували і чотирилапого улюбленця Мурчика.

Наляканих матір, однорічного хлопчика та четверо дівчат (2016, 2011, 2008 та 2002 р.н.) з діагнозом «отруєння продуктами горіння легкого ступеня» було госпіталізовано до Іллінецької районної лікарні та надано першу допомогу. На щастя, зараз їхньому життю вже нічого не загрожує. Але від пережитого у малечі досі коліна тремтять. Їхня мама зі слізьми на очах дякує своїм односельчанам та тепер називає їх янголами-охоронцями.

На даний час погорільці проживають у своєї бабусі, а у селищній раді Дашева уже мізкують про те, як допомогти людям у біді. Поки невідомо, чи будинок відремонтують, чи ж купуватимуть новий. Крім того, багатодітна родина нині потребує одягу, продуктів та коштів.

Картка для допомоги: 5168 7573 5995 8354, Приватбанк. Номер тел. старшої дочки Ілони Гречанюк — 096 394 06 18.

Віталіна Володимирова