Цей жахливий інцидент трапився минулого тижня у Козятині. Від дивного звуку в кімнаті серед ночі прокинулась 86-річна місцева жителька.

Але за одну мить через пластикове вікно до спальні одинокої пенсіонерки вскочив незнайомець і засвітив ліхтариком прямо у вічі. Після того він та його напарник кинулись лупцювати бабусю та вкрали у неї 43 тисячі гривень, які вона десятиліттями збирала із мізерної пенсії… Із місця злочину бандитам вдалось втекти.

Стареньку забрали на лікування в травматологічне  відділення Козятинської ЦРЛ. Її стан оцінюють як середньої важкості і додають: вона дивом залишилась живою.

– У пацієнтки множинні забої, садна, гематоми та струс мозку. Її наразі турбує біль множинних ран обличчя та тулуба. Попереду ще тривале лікування та реабілітація. Крім того, старенька отримала психологічну травму, адже над нею знущались. Біля неї постійно родичі, вона забезпечена усіма медикаментами, і ми робимо все, аби полегшити і її моральний стан, – каже начмед Козятинської ЦРЛ Ігор Грубеляс.

У прес-службі обласної поліції нашому журналісту повідомили, що правоохоронці займаються пошуком  злочинців. За даним фактом відкрито кримінальне провадження – розбій, поєднаний з проникненням у житло. Бандитам загрожує  позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Віталіна Володимирова