Нагадуємо, що їхній син Іван пішов на роботу 9 травня і… зник.

Юнака за добу увечері знайшли мертвим та обкраденим вже у Немирові, тоді як він взагалі не мав бути у місті… Батьки кажуть — правоохоронці робили з покійного наркомана та злочинця, бо у смерті юнака явно стирчать їхні вуха…

– Після наших скарг на дії немирівських поліцейських справу загибелі сина забрали з районного відділку до Вінниці — до слідчого управління. Бачимо, що потрохи вона зрушила з «мертвої точки». Втім, з поведінки немирівських поліцейських ми розуміємо, що вони вже мстяться нам — «мовляв, як посміли скаржитись»! Бо нареченій сина вже ставили якісь незрозумілі питання — чи жили разом, чи зустрічались. Ще би спитали, чи спали разом. Не полишили свою лінію про «наркомана», — поскаржився батько хлопця Володимир Федорович. — Дуже незрозумілі запитання щодо поведінки сина були й до інших моїх дітей, друзів Івана! Далі цікавіше. Вже у червні мій найстарший син їхав з села вранці на роботу до Немирова. Їхав на скутері. Так, без шолома… Це правопорушення, син це розуміє. Його зупинили працівники поліції та склали адмінпротокол. За те, що їхав без шолома, без прав… Але не дали почитати текст постанови… Син усе підписав, бо поспішав… А в результаті його оформили як «п’яним за кермом» — стаття 130! Без свідків, без висновку медиків! 17 липня має бути суд! Це що таке?! Ясна річ, що це все відбувається не без «добра» згори. А керівник, який зробив Вані та нам стільки зла, наче нічого не сталось, коли бачить моїх рідних й близьких, питає, а чому це ми із ним не вітаємось, якісь скарги пишемо… Після цих подій ми припускаємо, що на Ваню за його життя правоохоронці хотіли повісити якийсь злочин… А він не пішов на це… Тоді й почали переслідувати. Але ми не здамось.

Батьки Івана Педоса й надалі сподіваються на справедливість та покарання винних у смерті сина.

– Службова перевірка стосовно цієї ситуації ще триває. Її проводять наші співробітники спільно із департаментом внутрішньої безпеки, інспекцією з особового складу, — пояснили, у свою чергу, в прес-службі обласної поліції. — Результатів поки що немає. Але ми їх обов’язково оприлюднимо.