Нещодавно Печерський суд Києва, за клопотанням Генпрокуратури України, обрав запобіжний захід для вінницького податківця, котрого затримали у п’ятницю, 13, на хабарі.

Як повідомила Лариса Сарган, речниця генпрокурора, затриманий керівник ДФС має перебувати під вартою, або може вийти під заставу у розмірі 150 прожиткових мінімумів (254300 грн.) Так вирішив суд. Його поплічник сидітиме під домашнім арештом. Суд врахував його тяжке хронічне захворювання і те, що в нього на вихованні двоє неповнолітніх дітей. Рішення суду може бути оскаржене у визначений термін. Тим часом триває досудове розслідування.

Нагадаємо, минулої п’ятниці ГПУ, спільно з ГУ БКОЗ СБУ затримали одного з керівників підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області та його поплічника при спробі передачі хабара. Посадовець разом з директора однієї з комерційних структур вимагали від іншого бізнесмена 0,5 млн грн за неперешкоджання діяльності його підприємства і вирішення питання щодо закриття кримінального провадження стосовно нього.

Взяли їх на “авансі” у 180 тисяч гривень. Гроші вилучили, зловмисників затримали.

Журналісти припускають, що затримали заступника начальника відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань вінницької податкової Вадима Мазуркевича, котрий приїхав за грошима на автомобілі своєї дружини.

Ілона ВАЛЬТЕР