“Квартирне питання” Вінницького лялькового театру не втрачає своєї гостроти кілька десятиліть. Минулого року, здавалося, воно мало вирішитися, бо саме для театру на гроші інвестора зводилася сучасна і простора будівля на розі вулиць Данила Галицького і Костантиновича. Але з’явилися перепони, про яку наша газета розповідала не раз. Та, схоже, колектив знову пакує валізи.

Нещодавно перший заступник голова облдержадміністрації Андлрій Гижко розповів, що незабаром театр переселиться у “Книжку” і це буде найбільш оптимальним, на його погляд, вирішенням проблеми. Оселити театр планують у лівому крилі, де розташований актовий зал. Ще коли будівля зводилася, тут планували влаштувати кінолекторій. Для театру планують зробити окремий вхід. Під службові кімнати віддадуть кабінети, де нині перебуває архівний відділ ГУ юстиції області. Їм, у свою чергу, запропонували просторіші приміщення КП “Вінницякіно”.

Велике переселення відбудеться вже наступного року. За словами директора лялькового театру Михайла Байдюка, цей варіант влаштує усіх.

Ілона ВАЛЬТЕР