Народний депутат від президентської партії БПП Іван Мельничук неодноразово розповідав нашим кореспондентам, що він людина заможна. Тож цьогоріч він порадував себе новим автомобілем. Відповідні зміни він вніс у своїй електронній декларації. Вибір народного обранця впав на розкішну «Ауді» А 8, вона 2014 року випуску. За автівку німецького виробництва Іван Мельничук виклав 1 мільйон 697 570 грн. Минулим власником іномарки було ПП «Торговий дім «Везувій Інвестмент 2010». Воно зареєстроване у столиці, займається автомобільним та пасажирським транспортом.

До речі, у минулому році свій автопарк поповнила і дружина нардепа з Вінниччини — Валентина Мельничук. У березні 2017-го вона придбала Range Rover Evoque 2017 року випуску. За джип дружина народного обранця заплатила 1 450 251 грн. Крім того, в минулому році вона стала власницею MERCEDES-BENZ Sprinter за 228076 гривень та VOLKSWAGEN TRANSPORTER за 139560 гривень.

Додамо, що перед придбанням нового авто на початку березня Іван Мельничук пережив досить неприємну історію. Поблизу Літина згорів сувенірний ринок, який належить родині народного депутата від Блоку Петра Порошенка. Покупці та гості ринку часто називали це місце «музеєм під відкритим небом».

– Звісно, втрати колосальні. Не хочу навіть казати суми. Навіть за мірками заможної родини, а я вважаю, що наша саме така, то це великі втрати. Крім того, згорів дерев’яний будинок на території ринку, де проживала моя донька. Вона переїхала до Літина, — казав тоді нашому журналісту Іван Мельничук. — Але ніякі кошти не порівняєш із людськими життями та здоров’ям.

Згодом сувенірний ринок народного депутата відновив роботу.

Валентина Лісова