Активіст «Народної волі» Андрій Вербецький після кількох акцій з перекриттям доріг біля «Вінницяобленерго» анонсував нову блокаду. Через соцмережі він закликав жителів області не сплачувати за електроенергію.

– Ми просимо вінничан тимчасово не платити за світло. Ці гроші йдуть у кишені російських олігархів, які сприяють розвитку терористичних «ЛНР» та «ДНР». І потрібно переживати не за світло в хаті, а за цілісність країни! Більше того, ми вимагаємо негайно запустити проект щодо націоналізації даного підприємства, адже його очолює російський олігарх Констянтин Григоришин, – заявив активіст Андрій Вербецький. — Безумовно, такий стратегічно важливий об’єкт не може належати представнику російсько-олігархічного клану в Україні, враховуючи відкритий збройний конфлікт. У той час, коли в Європі держави впливають на формування тарифів і знижують їх, в Україні вони необґрунтовано зростають, власники-олігархи набивають кишені. Ми закликаємо громаду направляти листи з вимогами щодо націоналізації даних підприємств.

У свою чергу, більшість вінничан скептично відреагувала на позицію даного активіста. Адже, на їхню думку, такі дії ні до чого доброго не призведуть, хіба що до відключення електроенергії та боргів. Та знайшлись і такі, хто підтримав Андрія. Зокрема житель Соболівки Теплицького району Олександр Чайковський вже більше року не сплачує за світло через власні переконання. Тим часом у ПАТ «Вінницяобленерго» поки ніяк не відреагували на дану ситуацію. Тож чекаємо на їхній офіційний коментар.

Віталіна Володимирова