Резонансна справа навколо особи гендиректора підприємства «Віноблагроліс» Анатолія Іванця днями отримала нове продовження.

Адже після публічного скандалу на останній сесії облради між губернатором та депутатом від «Свободи» за крадений ліс та СМСки-погрози із директора Іванця зняли домашній арешт, але справу «не порішали»…

– Пана Іванця справді звільнили з-під арешту на вимогу його адвокатів, але кримінальна справа за ліс є і розслідування триває. І всі мають розуміти, що сховати її під сукно чи тихо закрити після оприлюднення кричущих фактів вже нереально, — прокоментував зміну запобіжного заходу головному лісничому Вінниччини депутат Віноблради Валерій Скрипченко. – Я не знаю, якою насправді є роль голови ОДА Валерія Коровія в цьому розслідуванні, але подібні справи є по інших областях, і тут явно проглядається схема. Тому спустити на гальмах мільйонні зловживання із лісом – це, як мінімум, непатріотично у ставленні до природи Вінниччини та постанови Кабміну. Тому можна очікувати, що суд по цій справді ТОП-лісників області буде справді гучним і резонансним. Але коли? Бо якщо прокуратура не клопотала про подальше відсторонення Анатолія Іванця від посади, то у гендиректора «Віноблагролісу» з’явився шанс ще трішки попрацювати… І за цю лісову справу 100% будемо говорити на сесії облради в четвер, 19-го, бо кожне таке провадження треба доводити силами громадськості та депутатів до логічного фіналу.

– Вам більше не приходили СМС із погрозами?

– Після виступу на сесії та матеріалу в «33-му каналі» «дописувачі» стишились і замовкли… Але чи надовго?

Нагадаємо, що гендиректора обласного комунального підприємства підозрюють в оборудці із лісом на 1,3 мільйона гривень по одному району. Вже відомо, що із райлісгоспу на Вінниччині за заниженими цінами продавали ФОПам з усієї України цінну деревину. І 14 травня міський суд Вінниці відсторонив від посади керівника «Віноблагролісу» Анатолія Іванця на 2 місяці та постановив тримати посадовця під домашнім арештом.

Водночас, губернатор Вінниччини Валерій Коровій на сесії 15 червня визнав, що негативно ставився до роботи Іванця та просто терпів його на цій посаді…

Сергій Годун