Наша газета вже повідомляла про затримання керівника Вінницького обласного штабу УНА-УНСО Андрія Кошубського. Його як голову управління ОСББ «Короленко, 33» підозрюють у привласненні коштів її членів. За інформацією слідства, протягом 2016-2018 років він зняв з рахунку ОСББ 279 тисяч гривень. Спочатку ними розпоряджався як керівник, а після звільнення з посади продовжував це робити таємно, маючи доступ до рахунку.

23 червня Вінницький міський суд взяв під варту Андрія Кошубського та призначив йому заставу у розмірі 141 тисяча гривень. Та цього понеділка сторона захисту намагалася оскаржити це рішення. Втім, представники Феміди відмовили адвокату у поновленні строків на оскарження рішення міського суду, яким підозрюваного Андрія Кошубського взяли під варту. Тож у СІЗО він перебуватиме до 21 серпня.

– Термін на апеляційне оскарження сплив 2 липня, а 11-го захисник електронною поштою надіслав апеляційну скаргу. Доводи ж про поважні причини пропуску строку на її подання суд вважає безпідставними і такими, що не ґрунтуються на законі, – повідомив на судовому засіданні головуючий суддя Антон Рупак. – Ухвалу апеляційної інстанції можна оскаржити упродовж 3 місяців до Верховного Суду.

Тим часом побратими Андрія із УНА-УНСО впевнені, що його арешт — це помста за активну діяльність у Агрономічному, і називають як причетних прізвища екс-нардепів…

– Більше року тому Кошубського обрали головою ОСББ будинку, в якому він проживає з родиною. Він чесно відпрацював рік, і за його ініціативою кілька місяців тому його переобрали. Коли новий голова вступив на обрану посаду, бухгалтерію по акту прийому-передачі приймати відмовився! Вона і досі має зберігатися в кімнаті ОСББ. У справі сума 284 тис. грн. фігурує як крадена, – заявив голова УНА-УНСО Сергій Чумак. — Ви це уявляєте? Працювали люди, платилась зарплата, оплачувалась електрика, сміття, ліфти…. По закінченні року подавався звіт у податкову. На основі виписки з банку про рух коштів та заяви члена правління ОСББ людину кидають за грати, не взявши до уваги всієї бухгалтерії. А ось злорадство з цього приводу від певних активістів мене дивує. Сьогодні ви смієтесь, обзиваєте Андрія злодієм. Йдіть посмійтеся в очі його дружині, яка з двома маленькими дітьми    2-х і 3-х років із «пособієм» у 800 грн. на місяць…

Валентина Лісова