За чотири роки дівчина неодноразово збирала кошти на лікування хворій малечі, відвідувала будинки престарілих, видала збірку задля порятунку дівчинки… Днями Мирослава разом із іншими волонтерами влаштувала свято для вихованців дитячого будинку в Тульчині. Привезли їм іграшки, фрукти, солодощі, засоби особистої гігієни й вже другу гойдалку, аби всім дітлахам було комфортно гратися на майданчику.

– Я найбільше люблю відвідувати малюків у Тульчинському дитячому будинку. Вони тут якісь особливі, такі щирі і добрі. Завжди обіймаються та цілують у щічки. Впевнена, це заслуга чудового колективу, там поіменно знають кожного з малюків й, замінивши їм маму і тата, вчать людяності та добра, – зізнається організатор акції й автор проекту «З миру по нитці» Мирослава Слободянюк. – Намагаюсь відвідувати малечу кілька разів на рік. Крім іграшок й цукерок, разом із небайдужими людьми привозимо одяг, велосипеди, надувні басейни. Також потроху намагаємось розширити їхній дитячий майданчик. Минулого року привезли їм карусель, нині — гойдалку. Я вірю в те, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити діткам-сиротам гідне дитинство.

Найбільший внесок до поїздки у Тульчин зробив бізнесмен з Хмельницького Олексій Крівов: купив діткам гойдалку, канцтовари та оплатив виступ аніматорів. На жаль, особисто він не міг бути присутнім, але з радістю переглядав фото. Натомість люди, які вперше поїхали до Тульчинського дитячого будинку, не могли стримати сліз.

– Цього разу я взяла із собою 9-річну доньку Машу, бо вона давно хотіла поїхати сюди. Ще звечора вона зібрала свої іграшки, якими не грається, й поробила з них дуже цікаві подарунки. Й, наче старша сестричка, роздавала їх малюкам у дитячому будинку, – ділиться емоціями вінничанка Наталія Добровольська.

– Дякую організаторам за можливість допомогти цим діткам, за їхню небайдужість, за те, що вони мають бажання організовувати такі чудові та духовні поїздки.

Вікторія Снігур