Зі спільної заяви від депутатів трьох фракції “Батьківщина”, “Свобода” та “Укроп” розпочалася 34 позачергова сесія обласної ради. Стосувалася вона перебування на посаді голови постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації депутата Олександра Масленікова.

Рівно рік тому депутати від “Батьківщини” просили замінити Олександра Масленікова на Анатолія Ткача, бо його на той час виключили і з партії, і з фракції “Батьківщина. Поштовхом до теперішньої заяви стало проведення кулуарного засідання комісії в палаті госпіталю ветеранів війни, де лікується депутат Юрчишин, під час якого зі складу комісії звільнили свободівця Олександра Фурмана.

Спільна заява трьох вракцій про звільнення голови комісії з питань комунальної власності

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

– Я не хотів би, щоб на позачергову сесію виносилися питання, котрі нас усіх роз’єднують. Ми маємо подивитися на роботу усіх комісій — сказав голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Валерій Коровій про скандал у депутатській комісії

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

Всього на позачергову сесію виносили три основних питання. До них додалося ще 16. Утім, поки бунтівні депутати не домоглися конструктиву у своїй заяві, перше питання розподілу 68 мільйонів гривень було не затверджене. Фракція “Батьківщина”, “Свобода” та “Укроп” твердо стояли на тому, що розподіл грошей відбувається не прозоро. Та після 20-хвилинних переговорів у кулуарах додаткові мільйони все ж поділили.

Завдяки додатковим надходженням до бюджету депутати проголосували за збільшення депутатського фонду, дофінансування департаменту освіти та науки, охорони здоров’я, Служби у справах дітей, департаменту культури та відомств. Наболіле фінансове питання виплат постраждалим від вибухів арсеналу у Калинівці підняла депутат обласної ради Тетяна Редько. З додаткових надходжень постраждалим виділили 5 мільйонів гривень.

Депутати ділять бюджет. Тетяна Редько про Калинівську трагедію

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

 

Справжню дискусію викликало третє питання порядку денного про перспективний план формування територій громад Вінниччини. Найзапекліше обговорювалася можливість селам Тростянецького району приєднатися до багатої територіальної громади.

Про обєднані територіальні громади. Це питання викликало серед депутатів широку дискусію

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

Не менш гостре питання про приєднання Бершадського медичного коледжу до Вінницького коледжу теж спричинило жваве обговорення. Та все ж депутати не підтримали ідею об’єднання цих двох навчальних закладів.

Ще одне гостре питання про обєднання бершадського та вінницького медколеджів. Розповідає голова департаменту охорони здоровя Людмила Грабович.

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

У “Різному” на розгляд депутатів винесли ще одне медичне питання: відкрите звернення колективу Хмільницької районної лікарні стосовно головного лікаря.

Депутат Владислав Рой озвучив звернення колективу Хмільницької районної лікарні

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» Четвер, 19 липня 2018 р.

Кілька не менш гострих тем депутати вирішили не розглядати. Зокрема питання про дострокове припинення повноважень директора Вінницяводоканал Олександра Чернятинського, котрого депутати від “Свободи” упіймали на купівлі спиртного, залишилося, так би мовити “за кадром”.

Фото Сергія Хіміча