Сьогодні, 18 липня, під головуванням заступника голови ОДА Василя Броварника відбулося засідання обласної конкурсної комісії з питань розподілу та використання коштів обласного бюджету, в тому числі, які надають на поворотній основі, що передбачаються на виконання заходів, зазначених в Обласній програмі «Питна вода» на 2008-2020 роки.

Директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков зазначив, що до департаменту надійшло 4 проектних пропозиції від громад с. Обухів Мурованокуриловецького району, сіл Кудлаї та Дубовець (спільно) Немирівського району, с. Торків Тульчинського району та с. Довжок Ямпільського району. Загальний кошторис проектів складає 7,3 млн. грн. Ці кошти підуть на будівництво та реконструкцію систем водопостачання у цих населених пунктах.

Крім того, органи місцевого самоврядування співфінансують проекти до 50% від загальної кошторисної вартості. Заплановано збудувати понад 24,8 км мереж водопостачання та 1 артезіанську свердловину.

Конкурсна комісія підтримала проекти з розвитку та реконструкції систем централізованого водопостачання, які пропонувались до фінансування в 2018 році за рахунок бюджетних позичок. Програма “Питна вода” допомагає громадам будувати водогони та забезпечувати населення якісною питною водою сьогодні, а кошти поступово повертати протягом 3 років. Вона продовжує працювати і кількість об’єктів, які фінансуються з її допомогою, може бути збільшена.