Виявилось, що 15-річний уродженець Вінниці жорстоко вбив місцеву жительку Валерію Запорожець.

Тіло заховав у кущах… Вийти на слід злочинця допомогли відеокамери, але сам він поки що у скоєному не зізнається. Чому ж підліток наважився на вбивство 37-річної жінки?

…Загибла Валерія мешкала разом із мамою та 12-річною дочкою Діаною. Чоловік був у столиці на заробітках. Двічі на день родина вигулювала свого спанієля Нешу. А того трагічного вечора Валерія пішла на вулицю одна із псом. Приблизно через годину додому прибіг собака. Його вуха були забруднені кров’ю. А через деякий час до квартири мами Валерії прийшов поліцейський. Тіло жінки у траві біля доріжки виявив випадковий перехожий.

Спочатку поліцейські припустили, що Валерію збили машиною і сховали труп в кущах, але — на тілі вбитої не було характерних травм. Вбивця завдав їй кілька ножових ран і перерізав горло. Помста? Родичі Валерії стверджують, що у неї не було ворогів. Може, стала свідком того, чого їй не треба було бачити? Бо на пограбування це зовсім не було схоже: у жінки були із собою прикраси, телефон, ключі від квартири залишилися при вбитій. Жителі міста налякані — такого ще в них не було. Почали бити на сполох жителі сусіднього Козятинського району, мовляв, завівся маніяк… А вже 7 липня вбивцю таки затримали. Ним виявився 15-річний підліток, уродженець Вінниці, який мешкав із батьками у Бердичеві. Кажуть, що останні служать у військовій частині. Втім, у поліції цю версію не підтвердили і не спростували.

– Підозрюваного зняли камери заправки неподалік, а згодом знайшлися свідки, які бачили хлопця в медичних рукавичках, — розповіли у прес-службі обласної поліції Житомирщини. — Їх та закривавлений одяг знайшли неподалік від місця вбивства. Підліток з нормальної сім’ї. Ми розглядаємо такі версії як психічні розлади чи, може, це вид небезпечної гри. Коли поліцейські «зламали» його телефон, знайшли багато візитів на сайти порнографічного характеру. І найголовніше, в пошуковій базі він робив пошукові запити «Як вбити людину». Звичайно, він свою провину не визнає, але докази настільки незаперечні, що прокуратура підтримала звинувачення і суд залишив його під вартою на два місяці. Злочинцеві загрожує до 10 років ув’язнення.

Нам вдалось поспілкуватись із місцевими жителями, які підозрюють, що 15-річний юнак зважився на злочин, бо начебто раніше він образив доньку загиблої, а матір вступилася… Є версія у людей, що злочинець хотів дружити із донькою Валерії, але жінка була проти. Втім, у поліції кажуть: з жертвою підліток знайомий не був…

Віталіна Володимирова