Вінницький міський суд взяв під варту на 60 діб чоловіка з Бершадського району, який кинув гранату у поліцейських. Ми вже детально розповідали про цей резонансний злочин.

– Слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 43-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, — повідомили у прес-службі суду. — У засіданні адвокат просив суд застосувати до підопічного домашній арешт. Та суд застосував до підозрюваного запобіжний захід: тримання під вартою, строком на 60 днів. Наразі тривають слідчі дії.

Тим часом троє правоохоронців, які вступили в бій із озброєним рецидивістом, отримали високі нагороди від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова:

– Вручив відомчі нагороди вінничанам. Капітану, що отримав поранення, нагороду передамо і побажаємо одужання. Всі наші герої отримають позачергове звання. Дякую за службу! — сказав Арсен Аваков.

Нагрудним знаком «За відвагу в службі» було нагороджено капітана поліції Василя Ткача, який отримав поранення під час вибуху, втім, ще встиг вистрелити та попередити колег про небезпеку, лейтенанта поліції Олега Мацібору та лейтенанта поліції Віталія Штойка, які остаточно затримали нападника. А вже під час колегії у обласній поліції генерал Юрій Педос передав офіцеру нагороду та наручний годинник МВС. У порядку заохочення Василю Ткачу присвоєно достроково спеціальне звання майор поліції. Відомчу відзнаку МВС – медаль «Ветеран служби» — та грошову винагороду отримав заступник начальника Бершадського відділу Олександр Гилик. Грошові винагороди отримали ще четверо його колег.

– Василь Ткач, який нині лікується у вінницькій лікарні, прийшов із дружиною Іриною, яка працює слідчим у тому ж відділку. Того дня, коли надійшов виклик, що на залізничному вокзалі зловмисник погрожує підірвати гранату, вони обоє були на службі. Дружина бачила, як він із колегами збирався на виїзд, — повідомили у прес-службі обласної поліції.

– Те, що щось буде не так, я відчула одразу. Через деякий час сказали, що чоловік у лікарні, — розповідає дружина Ірина. – Дякуючи лікарям, друзям, рідним, колегам, керівництву, які нас підтримали, здоров’я чоловіка покращується, але попереду ще чекає реабілітація.