Два роки тому вони зібрали понад 230 тисяч гривень для порятунку онкохворого Дениса Проценка. Коли хлопчик заходив до зали, наповненої титулованими правоохоронцями, вони синхронно вставали. Так дорослі та мужні чоловіки вітали свого маленького героя. Очевидці тоді плакали від радості…

Нещодавно правоохоронці Вінниччини вкотре продемонстрували свою чуйність та людяність. Зібрали кошти та придбали для Тетяни Коїнко, мешканки Жмеринського району, будинок.

Жінка із двома дітками опинилася у скрутних життєвих обставинах.

– До начальника обласного управління поліції Юрія Педоса звернулася з листом сестра Тетяни Коїнко. Вона розповіла, що жінка мешкала у сусідній області, особисте життя в неї не склалось, а власного житла не було. Тож була змушена повернутися у рідне село Кудіївці на Жмеринщині. Тетяна оселилась у старій напівзруйнованій хаті, яка непридатна для життя. Єдине, що там було із комунікацій — світло. Старша донька жінки закінчила коледж у Вінниці, молодша дитина навчається у школі, — розповіла начальник прес-служби обласної поліції Анна Олійник. — Зрозуміло, що у родини не було елементарних засобів для існування, тому сестра пані Тетяни просила про допомогу. Колектив вінницької поліції вирішив підтримати жінку та її дітей — усі добровільно скинулись грішми та купили скромний будинок у Кудіївцях у центрі села. Поліцейські власними силами відремонтували помешкання та придбали необхідні у побуті речі, перетворивши його на затишну оселю. На місці Юрій Педос вручив родині усі документи на житло. Освятив його отець Сергій — настоятель храму святого великомученика Дмитра Солунського, розташованого на території Головного управління Національної поліції.

Отримавши такий подарунок від правоохоронців, Тетяна Коїнко та її діти не могли стримати сліз радості та щиро дякували своїм благодійникам.

Віталіна Трудько