Чим ближче до осені, тим частіше лунає звідусіль інформація про зростання цін. КП “Вінницяоблводоканал” планує вдвічі підняти тарифи на водопостачання і водовідведення. Наприклад, централізоване водопостачання має зрости до 12, 77 грн. замість теперішніх 6,11 грн за куб м. Причина банальна — гроші! Зросли тарифи на енергоносії, підвищилась вартість реагентів, паливно-мастильних матеріалів тощо. Відкрите обговорення зміни тарифів на воду відбудеться 27.07.18 в актовій залі “Водоканалу” по вул. Київській, 137, – повідомляє сайт підприємства.

Не встиг подорожчати проїзд у вінницьких маршрутках до 6 грн. (вночі 8 грн), як Вінницька міська рада оприлюднила проект рішення про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті і автобусах. Ввести нові тарифи на проїзд планують з 1 вересня, причому вартість квитка у трамваї-тролейбусі буде 4 грн, а у муніципальному автобусі — 5 грн. Відповідно зросте і вартість місячних проїзних квитків. А з початку нового 2019 року вінничанам запропонують електронні квитки на громадський транспорт.

Крім того, Кабмін затвердив “Прогноз економічного розвитку України на 2019-2021 роки”, де передбачається, що “Укрзалізниця” підвищить вартість пасажирських перевезень спочатку на 30%, а у 2020-2021роках — ще на 20%. А вантажні перевезення на залізниці зростатимуть на 25% щорічно.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що формування нових тарифів на газ є однією вимог МВФ для чергового траншу Україні. Сьогодні для української промисловості газ коштує 10 тис. грн, а для населення — 7 тис. грн. за 1000 куб м. Мова йде про те, щоб вирівняти ціну і зробити єдину, що необхідно для поновлення співробітництва із МВФ. Це питання обговорять у Верховній Раді після повернення парламентарів із відпусток.

Як відомо, третього липня ВР прийняла закон “Про поновлення кредитування”, який передбачає для банків право змінювати ставки по кредиту. Якщо банк підвищує відсотки за кредит, а позичальник з цим не погоджується, то він повинен протягом місяця погасити весь борг за старою ставкою.