В Україні 50-70% ринку пасажирських перевезень перебуває за межами правового поля, і учасники ринку не відповідають за безпеку перевезення пасажирів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНІАН.

“Від 50 до 70% перевезень в Україні в сірій або в чорній площині. Тобто люди, власники транспортних засобів нічого не платять, плювали на закони і безпеку, як свою, так і пасажирів”, – сказав він.

За словами Омеляна, щодо перевізників, які не мають ліцензій і працюють нелегально, будуть вживатися заходи.

“Аж до конфіскації транспортних засобів”, – заявив міністр.

Раніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Після цих аварій МВС зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах. В уряді разом з тим підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.