Про це повідомляє сайт феміністичного об’єднання “Она”, яким інформацію підтвердила лідерка Femen Анна Гуцол.

За інформацією, Оксана лишила прощальну записку зі зверненням до паризької богеми, де написала, що “ви всі фейк”. Протягом останніх двох років дівчина намагалася покінчити із собою двічі. Оксана була художницею, у неї проходили виставки у Парижі.

Українка Оксана Шачко народилася в Хмельницькому 31 січня 1987 року. Вона була однією із засновниць FEMEN в квітні 2008 року разом з Ганною Гуцол і Олександрою Шевченко.

FEMEN спочатку протестувала з приводу проблем, які зачіпають студенток, але швидко перейшла до акцій проти сексуальної експлуатації українських жінок і секс-туризму. У серпні 2009 року Шачко оголила груди в знак протесту в Києві.

З того часу активісти FEMEN регулярно протестували “топлес” і розширили свій порядок денний щодо прав жінок і цивільних прав в Україні та в усьому світі.

Географія “активності” Оксани Шачко велика. Крім акцій в Україні, вона брала участь в протестних перформанси на території Білорусі, Росії.

Так, відомо, що Оксана Шачко була затримана в Москві 4 березня 2012 роки за хуліганство на виборчій дільниці під час виборів президента Російської Федерації. Після того, як прем’єр-міністр РФ Володимир Путін проголосував на виборчій дільниці, три активістки FEMEN увірвалися туди, оголилися до пояса і вигукували гасла. Ірина Фоміна, Ганна Деда і Оксана Шачко були заарештовані. Пізніше всі три дівчини були депортовані з Росії в Україну.

Франція надала Оксані Шачко статус політичного біженця в 2013 році. Вона жила в Парижі як художник, писала феміністичні картини і влаштовувала персональні виставки.

А минулого року в ніч нa 14 листопaдa активістка  Фемен Аліса Виноградова у Вінниці  підпaлилa декорaтивний трaмвaйчик біля фірмового мaгaзину Roshen.. Дівчинa була  з оголеними грудьми, облилa блaкитний вaгон зaймистою речовиною.

Кілька фото з місця події опублікували на офіційній сторінці Femen у «Фейсбук». Спочатку в мережі поширювали відео з телефону. Новину публікували відранку і російські ЗМІ, а на «РЕН ТV» з’явився ролик, в якому нічний підпал відзнято з кількох ракурсів – від початку до кінця.